Gel- en Acrylnagels

Gelnagels

Wens je verstevigende gelnagels, dan wordt de gel alleen op de nagels gebracht. Om de nagels te verlengen, wordt er gebruik gemaakt van ofwel de zogenaamde tips of sjablonen. In tegenstelling tot het poederige acryl, is gellak een stroperige substantie die uithardt onder UV of LED lamp.

 

Voordelen van gelnagels

Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel. Hierdoor breken ze minder snel. Diverse mogelijkheden op het vlak van kleur en nail-art. Ze hebben een glanzend oppervlak. Gelnagels zien er natuurlijker uit dan acrylnagels. Tijdens het zetten van gelnagels hangen er geen chemische geurtjes in de lucht.

 

Nadelen van gelnagels

Gelnagels zijn minder robuust dan acrylnagels en hierdoor vaak ook minder bestand tegen stoten. Tussen de verschillende lagen moet je hand telkens onder de UV/LED lamp. Bij acrylnagels zit de laag er in één keer op. Al duurt de behandeling ongeveer even lang.

 

Acrylnagels

Ook acrylnagels worden gebruikt voor het verstevigen en verlengen van de natuurlijke nagels. Acryl bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof dat samenhecht tot een kneedbaar bolletje.

 

Voordelen Acryl

Acrylnagels zijn stevig.    

Nadelen Acryl

Door het harde materiaal op de nagels, worden acrylnagels vaak ervaren als dik. Doordat de acrylnagel niet flexibel is en dus niet meebuigt, zijn ze minder kwetsbaar. Bij het stoten kan de nagel ombuigen en lelijke breuken vertonen. Acrylnagels hebben weinig glans. Extra nagellak is een must om ze te doen glanzen. Het aanbrengen van acrylnagels brengt chemische geuren met zich mee. 

 

Voorkeur

voorkeur gaat uit naar gelnagels. Ze zien er niet enkel natuurlijker uit, ze voelen ook natuurlijker dan acrylnagels doordat ze flexibeler zijn. Daarnaast zijn de mogelijkheden met gelnagels iets uitgebreider dan bij acrylnagels.